понеділок, 17 грудня 2007 12:26

Гриценко звільнив призовників від миття посуду та чистки картоплі

Із сьогоднішнього дня 100% військових частин Збройних сил України перейшли на харчування за новою системою забезпечення із залученням структур приватного бізнесу.

Про це сьогодні повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

"Відтепер близько 2 тис. осіб, а це приблизно 20 рот, які раніше щодоби заступали в наряд по кухні для миття посуду, чистки картоплі, прибирання залів їдалень, займатимуться виключно бойовою підготовкою", - сказав Гриценко.

Він наголосив, що це докорінна зміна у житті Збройних сил, і вона суттєво поліпшить стан бойової готовності армійських підрозділів. Зокрема, як зазначив міністр, скорочено 3 тис. 259 посад в системі продовольчого забезпечення військ, що дало змогу зберегти у складі Збройних сил України повноцінну бригаду, що є важливим стратегічним кроком у підвищенні їхньої боєздатності.

Гриценко також зазначив, що за підсумками 2006 року за рахунок скорочення частин забезпечення вдалося збільшити кількість бойових частин на 16%, до кінця 2007 року їхня частка ще збільшиться.

"Це пріоритетний напрямок для виконання основних завдань за призначенням, які покладені на Збройні сили України", - міністр.

Він також додав, що скорочено було саме ті підрозділи і техніку, які займалися перевезенням, закупівлею та обладнанням для зберігання овочів, круп, консервації та інших продуктів харчування для особового складу.

За словами Гриценка, на сьогодні 87% паливно-мастильних матеріалів постачається у військові частини безпосередньо постачальниками без перевалочних пунктів.

Таким чином, підкреслив міністр, у Збройних силах України докорінно на краще змінюється система тилового забезпечення, що дозволяє бойовим частинам підвищувати свій вишкіл, позбавляючись невластивих для військових функцій, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко звільнив призовників від миття посуду та чистки картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі