понеділок, 22 жовтня 2007 16:27

Гриценко розказав, хто поїде до Афганістану

Міністр оборони України Анатолій Гриценко наголошує, що в рамках засідання Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи не йшлося про направлення українських військовослужбовців до Афганістану.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції за підсумками засідання ради.

"Під час зустрічі це питання у прямій постановці не обговорювалось… Мова йшла про інше: оскільки ми приєднались до спільних миротворчих сил, то тепер на наступному етапі ми визначимось як держава спільно з командуванням бригади, який саме буде внесок України на цьому етапі", - сказав Гриценко.

Він не виключив, що на цьому етапі Україна може залучити до виконання миротворчої місії в Афганістані штабних офіцерів, інженерні, медичні підрозділи тощо.

Гриценко підкреслив, що це багатонаціональне з"єднання, і які саме завдання воно виконуватиме, прийматиметься багатонаціональним консенсусом і обов"язково відповідно до національних законодавств.

Він зауважив, що, відповідно до українського законодавства, це рішення ухвалюватиметься урядом, Радою національної безпеки та оборони, Президентом і парламентом.

Сьогодні, 22 жовтня, Гриценко повідомив, що Україна приєдналась до Багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи Seebrig.

Він додав, що наступним етапом стане ратифікація відповідної угоди у Верховній Раді. Гриценко додав, що виконання конкретних місій ухвалюватиметься спільно командуванням миротворчої бригади і Генеральним штабом Збройних Сил України.

Бригада Багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи виконує миротворчу місію в Афганістані, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розказав, хто поїде до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі