неділя, 07 грудня 2008 13:34

Грецькі анархісти підпалили 16 банків і 20 магазинів

Грецькі анархісти підпалили 16 банків і 20 магазинів
Учасники масових заворушень в Афінах і Салоніках в ніч з 6 на 7 грудня підпалили щонайменше 16 банків та 20 магазинів. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на грецьку поліцію.

За наявними даними, одна з підпалених будівель згоріла повністю. Це був чотириповерховий спортивний магазин. Крім того, анархісти підпалили кілька поліцейських дільниць і не менше 12 автомобілів.

Учасники акцій протесту розмістили на кількох інтернет-сайтах і в соціальних мережах заклики до грецької молоді приєднатися до бунту. Приводом для заворушень стала смерть 16-річного підлітка, застреленного поліцейським у Афінах. Пізніше безлади поширилися на Салоніки, а, за деякими відомостями, і на інші міста, в тому числі на столицю острова Кріту Іракліон.

За свідченням очевидців, демонстранти кидали в будівлі пляшки із запальною сумішшю. Поліція була змушена застосувати проти анархістів сльозоточивий газ.

Міністр внутрішніх справ Греції Прокопіс Павлопулос висловив свій жаль в зв"язку зі смертю юнака, і заявив, що поліція вже займається розслідуванням обставин інциденту. Павлопулос подав у відставку, однак прем"єр-міністр Костас Караманліс відмовився її прийняти.
Зараз ви читаєте новину «Грецькі анархісти підпалили 16 банків і 20 магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі