пʼятниця, 07 грудня 2007 17:25

Греція влаштувала виставку для пропагування культури Заходу в Азії (ФОТО)
14

У Сінгапурі в Національному Музеї з 9 грудня 2007 року по 16 березня 2008 проходитиме виставка під назвою "Грецькі шедеври з Лувру".

130 експонатів, які будуть представлені публіці, датуються V-I ст. до н.е. Всі вони надані паризьким музеєм "Лувр". Це буде першим великим показом робіт стародавній Греції в південно-східній Азії.

На виставці представлені мармурові статуї на повний зріст грецьких богів, серед яких такі як, Венера, Афродіта, Арей, Аполлон. Крім того там демонструватимуться голови, бюсти, вази, зроблені з мармуру, золото, срібла, теракота та бронзи.

На відміну від "Лувру" в сінгапурському музеї експонати будуть поділені на чотири теми, які знайомитимуть відвідувачів з життям стародавніх греків. У Парижі зазвичай експонати групуються за матеріалом, з якого вони виготовлені, або типом експоната. І відповідні групи знаходяться в різних галереях.

За допомогою ілюстрацій та цитат історичних текстів відвідувачі зможуть більш чітко уявити собі стародавні Афіни та життя греків, спортивні змагання, які передували олімпійським іграм.

"Грецьке мистецтво - це фундамент всього західного мистецтва. І прибуваючи до Азії, ми спостерігаємо за діалогом цивілізацій, - говорить заступник виконавчого директора "Лувру" Герв Барбарет.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Греція влаштувала виставку для пропагування культури Заходу в Азії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі