понеділок, 21 грудня 2015 18:09

Греція планує схвалити одностатеві громадянські шлюби

Греція планує схвалити одностатеві громадянські шлюби
Автор: neoskosmos.com Парламент Греції збирається ухвалити одностатеві громадянські шлюби, повідомляє Politico.

Парламент Греції збирається ухвалити законопроект про одностатеві громадянські шлюби, повідомляє Politico.

Незважаючи на опозицію православних священнослужителів і деяких членів правлячої коаліції, прем'єр-міністр Алексіс Ципрас планує підтримати реформу.

Видання зазначає, що Ципрас збирається проголосити ухвалення "перемогою", але крайні ліві політики назвали це "ще одним компромісом".

Законопроект про громадянські шлюби є ключовим кроком для ширшого визнання прав ЛГБТ-спільнот. В останні роки в Греції зріс рівень гомофобного насильства.

"Ми починаємо перегортати сторінку. Що ЛГБТ співтовариство (лесбійки, геї, бісексуали і транссексуали) повинно зробити зараз - це зберегти боротьбу за повну рівність. Це не кінець, це перший із багатьох кроків", розказала член правління правозахисної організації OLKE Ненсі Папафанасіу.

Активісти за права ЛГБТ називають реформу "великим кроком", але побоюються, що ухвалення подальших змін триватиме занадто довго.

"Зараз наш найбільший страх, що як тільки ми отримаємо право на цивільний шлюб, пройде багато років, коли ми отримаємо права на усиновлення або навіть на офіційний шлюб", пояснив правозахисник Георгіос Курогіоргас.

Як відомо, Греція разом з Італією, Польщею і Румунією не визнають одностатеві громадянські шлюби. Інші країни ЄС їх вже визнали. У 2013 році Європейський суд з прав людини постановив, що виключення одностатевих пар із законодавства про надання прав на податки, пенсію і спадкування є дискримінаційним. Таким чином, установи Євросоюзу збільшили тиск на країни для надання ЛГБТ-спільнотам більших прав.

Зараз ви читаєте новину «Греція планує схвалити одностатеві громадянські шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі