середа, 19 грудня 2007 13:27

Греція охоплена протестами проти пенсійної реформи

Цілий ряд впливових грецьких профспілок проводить у середу 24-годинний страйк на знак протесту проти запланованої урядом реформи пенсійного забезпечення, необхідність якої уряд пояснює кризою в пенсійних фондах країни, йдеться в повідомленнях з координаційних центрів страйкарів. Зокрема, не працюють адвокати та суддівські працівники, приватні лікарі, інженери, нотаріуси, працівники аптек. У зв"язку зі страйком журналістів жителі країни залишаться без новин на цілий день, а в четвер не вийдуть газети. Ембарго на новини поширюється на всі телеканали і радіостанції, друковані ЗМІ та інтернет-портали.

Уряд заявляє, що причиною кризи майже півтора сотень пенсійних фондів країни стало фінансове навантаження, що постійно зростало, і падаючі внески.

Рівно тиждень тому в Греції пройшли найбільші за багато місяців виступи проти реформи. Тоді ділове життя країни і транспортне сполучення були паралізовані загальним страйком, а в містах пройшли багатотисячні виступи проти реформи. За два дні після цього був відправлений у відставку міністр праці й зайнятості Василіс Мангінас.

Його спадкоємиця на цій посаді Фані Паллі-Петралья заявила, що уряд прагнутиме до діалогу з суспільством з питання про реформу. Петралья також запевнила, що пенсії знижені не будуть, так само як не планується підвищувати пенсійний вік і збільшувати пенсійні внески для працівників.

Проте профспілки, ліві партії і більшість громадських організацій обіцянкам міністра не вірять і заявляють про намір продовжувати протести, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Греція охоплена протестами проти пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі