середа, 09 січня 2008 08:41

Греція хоче продати найбільші порти країни

Грецький уряд починає програму приватизації найбільших портів країни, йдеться в прес-релізі Міністерства торгового судноплавства, Егейського моря та острівної політики, поширеному в Афінах. Як наголошується в повідомленні, уряд продасть крупні пакети акцій стратегічним інвесторам перш за все міжнародним компаніям-операторам портів.

Працівники портів категорично не згодні з подібними планами уряду. Вже другий за тиждень страйк портовиків і докерів почався у вівторок і триватиме до четверга. Акція протесту торкнулася перш за все Пірей – найбільший пасажирський і один з найбільших вантажних портів у Європі, а також порт Салонік.

Опозиція піддала критиці дії уряду.

"Ми маємо справу з прибутковими компаніями. Порт Салонік показав у 2007 році зростання прибутку на 200%, Пірей – приблизно на 75%. При цьому уряд їх пускає з молотка", – заявив глава представленої у парламенті партії Ліворадикальний союз Алекос Алаванос.

Глава федерації портових працівників Греції Йоргос Георгакопулос заявив журналістам, що його профспілка має намір жорстко протистояти планам уряду.

Уряд країни має намір приступити до продажу акцій двох найбільших портів Греції вже в 2008 році. З погляду кабінету міністрів, це допоможе зниженню державного боргу. Наскільки великими будуть пакети акцій, що продаються, поки невідомо, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Греція хоче продати найбільші порти країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі