неділя, 24 червня 2007 16:06

Гран-прі кінофестивалю "Відрита ніч. Дубль 11" журі не присудило нікому

Гран-прі кінофестивалю "Відкрита ніч. Дубль 11" журі фестивалю після тривалої дискусії вирішило не присуджувати нікому.

Як повідомляє прес-служба кінофестивалю в неділю, гран-прі цього року знов був в номінації фестивалю після тривалої відсутності.

Кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 11" пройшов в ніч на неділю в Києві на горі Уздихальниця, що поряд із замком Річарда (Андріївський узвіз).

Глядачі змогли побачити 32 фільми українських режисерів. Через відсутність конкурсної кількості фільмів не визначалися переможці в категоріях "неігрове кіно", "професійне кіно".

Як і минулого року вся програма фестивалю транслювалася в прямому ефірі Першого національного телеканалу, вівся інтерактивне опитування глядачів для визначення фільму глядацьких симпатій.

Кращим дебютним фільмом визнана кінокартина "Приблуда" (ігровий фільм, режисер Валерій Ямбурській, Національна кіностудія імені О.Довженка).

Кращим студентським фільмом стала картина "Борг" (ігровий фільм, режисер Марина Горбач, Київський національний університет театру, кіно, телебачення ім. І. Карпенко-Kарого).

Краща робота в конкурсі "Відкрите кіно" (ігрові фільми) - "Крила" (режисер Олександр Усик, Національна телекомпанія України).

Кращою анімаційною роботою став фільм "Поза грою" (постановка Дмитра Колосова, Ганни Валенси, студія "Червоний собака").

Кращою операторською роботою в категорії кінофільмів визнана робота оператора Юрія Мещерякова в ігровому фільмі "Поїзд"(Київський національний університет театру, кіно, телебачення ім. І. Карпенко-Kарого).

Приз глядацьких симпатій, за підсумками інтерактивного голосування на Першому національному телеканалі дістався фільму "Приблуда".

Національний фестиваль "Відкрита ніч" триває одну літню ніч. Проходить просто неба. Переможців оголошують з першими променями сонця.

Вперше фестиваль пройшов в 1997 році. Глядачів було трохи більше 50 і всю ніч йшов дощ. Фестиваль придумав і створив український кінорежисер Михайло Ільєнко, брат режисера і оператора Юрія Ільєнко.

Символ фестивалю - чорний кіт. Призерам вручають виконані в сувенірному варіанті традиційні кіношні "хлопалки" (спеціальні дошки для зйомок з нанесеною службовою інформацією). Призовий фонд фестивалю за 10 років виріс з 0 грн. (1997р.) до 25000 грн.(2006 рік). Переважно як призи вручається різноманітна теле-, фото-, кінотехніка, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Гран-прі кінофестивалю "Відрита ніч. Дубль 11" журі не присудило нікому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі