вівторок, 15 вересня 2009 12:11

Готовність Києва до опалювального сезону - менше 1%

Готовність Києва до опалювального сезону - менше 1%

Акти готовності до опалювального сезону, що є головною умовою для подачі теплоносія ЖЕКам, отримали менше 1% споживачів теплової енергії АК Київенерго.

Як повідомили в компанії, кінцевий термін подачі документів - 15 вересня, про що повідомлено всі ЖЕКи. Підготовка систем теплопостачання споживачів до нового опалювального періоду ведеться дуже повільно, зазначили в компанії.

Згідно з оперативними даними, на дитячі садки не видано жодного акта, школи отримали 0,5% актів, лікувальні заклади - 10%, житловим будинкам усіх форм власності видали тільки 0,6% актів.

"Ця статистика свідчить про вкрай низьку якість підготовки власникам будинків внутрішньобудинкових систем теплопостачання. Результатом такої поведінки з боку ЖЕКів стане те, що вони не встигнуть до початку опалювального сезону ліквідувати всі недоліки. А це, у свою чергу, безпосередньо вплине на якість опалення в будинках киян. Щорічно зменшення отримання споживачами актів готовності призводить до збільшення звернень мешканців щодо незадовільного опалення і гарячого водопостачання", - заявив головний інженер, заступник технічного директора АК Київенерго Юрій Гладишев.

Протягом останніх років АК Київенерго змушена здійснювати подачу теплоносія на підставі гарантійних листів, без отримання актів, що не сприяє підвищенню якості теплозабезпечення киян, наголосили в компанії.

Як повідомлялося раніше, 2 вересня, експерти заявили, що результатом дій Київської міської державної адміністрації у сфері комунальних послуг може стати зрив опалювального сезону в столиці.

Нагадаємо, що в липні цього року Київська міськдержадміністрація виділила 4,2 мільйона гривень на підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 року.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Готовність Києва до опалювального сезону - менше 1%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі