середа, 16 травня 2007 16:16

Господь врятував бютівця Гнатневича, але не пожалів його кішку

У понеділок горіла квартира народного депутата України, 67-річного бютівця Юрія Гнаткевича. Це сталося о першій ночі, після того як він повернувся зі з"їзду БЮТ. Цю трикімнатну квартиру в Києві на вулиці Прирічній, 37, що на Оболоні, Гнаткевич отримав як депутат ще I скликання. У цьому будинку також живе прогресивна соціалістка Наталія Вітренко.

- Скільки кімнат згоріло?

- Взагалі в мене дві кімнати і величезна прихожа. Згорів повністю балкон і вікна на обидва боки. Найбільша кімната практично вся чорна. Пожежники приїхали запізно. І, на превеликий жаль, ця історія висвітлила всі наші проблеми. Проблема перша: вони їхали дуже довго, приблизно хвилин сорок. Проблема друга: коли вони приїхали, то не змогли під"їхати, бо двір заставлений машинами. Третє: труба, в яку вкручують пожежники шланг, засипана.

Ви щось робили до приїзду пожежників?

- Ми розбудили всіх сусідів і вони каструлями з водою гасили пожежу. Ніхто крім них не міг туди зайти. Я прорвався і мені вдалося врятувати гроші й документи. Також там була кішка, яку я не знайшов і вона загинула, - зітхає Гнаткевич.

Хто першим помітив пожежу?

- Дуже часто Господь мене рятує і посилає сигнали. Я не міг заснути, бо після з"їзду переживав. А от коли вже вимкнув телевізор і йшов спати до дружини, то побачив мерехтіння на балконі. Я подумав, що то оболонські хулігани пускають феєрверки і пішов подивитися. Та побачив, що в мене горить балкон.

Юрій Гнаткевич розповідає, що вони з дружиною не зачиняють вікна на балконі. Каже, що хоч і живе на 7 поверсі, але туди можна легко що завгодно закинути. Пожежники, за словами Гнаткевича, припускають, що пожежа сталася через холодильник, який загорівся.

Ви не пов"язуєте пожежу з вашою політичною діяльністю?

- Я для цього не маю ніяких підстав. Але я прожив бурхливе політичне життя і у фракції не пасу задніх. Нещодавно я випустив книгу "Остання надія, або Чому вони бояться Юлі". Частина тиражу знаходилася вдома. Книги під час пожежі вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Господь врятував бютівця Гнатневича, але не пожалів його кішку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі