понеділок, 25 лютого 2008 09:07

Госпіталізовано останнього лідера "червоних кхмерів"

У понеділок влада Камбоджі оголосила, що заарештований у листопаді 2007 року останній, що залишався на волі, лідер "червоних кхмерів" госпіталізований "на невизначений термін", передає агентство France Presse.

Колишній міністр закордонних справ 82-річний Ієнг Сарі перебуватиме під наглядом лікарів, поки вони проведуть необхідні обстеження. Представник трибуналу під егідою ООН для розслідування злочинів режиму "червоних кхмерів" наголосив, що здоров"ю ув"язненого ніщо не загрожує.

Вік більшої частини лідерів "червоних кхмерів" перевищує 70 років, і спостерігачі неодноразово висловлювали сумніви, чи доживуть вони до трибуналу, нагадує агентство.

У роки правління режиму "червоних кхмерів" у Камбоджі від голоду і фізичного виснаження, а також в результаті масових страт загинули близько двох мільйонів людей. Ієнг Сарі разом з лідером "червоних кхмерів" Пол Потом ще в 1979 році був заочно засуджений до страти, проте в 1996 році був амністований королем Камбоджі Нородомом Сіануком. Пол Пот, який особисто санкціонував масові страти, помер у 1998 році.

Передбачається, що військовий трибунал для розслідування злочинів "червоних кхмерів" у складі 10 іноземних і 17 місцевих суддів стане до роботи вже за кілька місяців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Госпіталізовано останнього лідера "червоних кхмерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі