середа, 21 травня 2008 10:22

Госпіталізованих після щеплень проти кору починають виписувати

Вчора лікарі виписали п"ятьох дітей, госпіталізованих після щеплень індійською вакциною проти кору і краснухи. Станом на ранок 21 травня в лікарнях Донецької області залишаються 84 людини, з них 77 дітей.

Причини погіршення стану їх здоров"я до цього часу встановлюються, повідомляє прес-служба Міністерства у справах надзвичайних ситуацій. Ситуація знаходиться на контролі Міністерства охорони здоров"я і МНС.

Тим часом, на Полтавщині щеплення від кору і краснухи зробили 21 тисяча 400 жителів (тобто, кожен четвертий), проте поки що жодних скарг на погіршення самопочуття не було зареєстровано.

У Кременчуці було прищеплено 5 тисяч 700 людей. За словами начальника міського відділу охорони здоров"я Валерія Литвиненка, у п"яти жителів міста спостерігалися побічні явища. 17-річного хлопця медики навіть госпіталізували в реанімацію, але через два дні виписали, оскільки стан його здоров"я стабілізувався.

Нагадаємо, після щеплень проти кору і краснухи в Донецькій області було госпіталізовано 89 людей, більшість з яких - діти. 12 травня помер 17-річний Антон Тищенко, що навчався в одній зі шкіл Краматорська. Порушена за фактом його загибелі кримінальна справа знаходиться на особистому контролі Генпрокурора України Олександра Медведька. В рамках справи ведеться перевірка того, яким чином вакцина потрапила до України і як вона використовувалася.

Як стало відомо, індійська вакцина для щеплень не проходила в Україні ні реєстрації, ні клінічних випробувань. В той же час цією вакциною чиновники мали намір прищепити 9 мільйонів українців у віці від 16 до 29 років - в рамках масової вакцинації громадян від кору і краснухи.

Тільки в суботу, 17 травня, Мінохоронздоров"я наказало вилучити злощасну вакцину з обігу. В понеділок кампанія з масової вакцинації молоді була припинена по всій Україні, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Госпіталізованих після щеплень проти кору починають виписувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі