вівторок, 26 червня 2007 10:04

Горить 32-поверховий готель в Південно-Африканській Республіці

В понеділок ввечері в готелі Seaboard (місто Дурбан), що входить в найвідомішу південноафриканську мережу готелів Protea, почалася сильна пожежа. Вона продовжується і до цих пір. Вогонь охопив з 10-го по 12-ий поверхи і загнав на дах близько 150 людей. Половину з них зняти вже вдалося, але інші і зараз знаходяться на даху хмарочоса, що горить. Згасити вогонь пожежники не в змозі.

Вогнище спалаху знаходилося на 10-му поверсі 32-поверхової будівлі. Спочатку вогонь розповсюджувався вшир, а потім пішов різко вгору. Незабаром запалали з 10-го по 12-ий поверхи. Почалася паніка. Перелякані постояльці і службовці готелю кинулися до сходів на вихід.

Уникнути масових жертв вдалося завдяки діям адміністрації готелю. По внутрішньому радіо на трьох мовах - англійські, зулуській і португальській - постояльців повідомили про пожежу і веліли підніматися на дах будівлі.

Про жертви не повідомляється, але з"явилися перші дані про потерпілих. Це - п"ятеро пожежників. Двоє з них, рятуючи постояльців, самі потрапили в пастку, на 10-му поверсі. Четверо пожежників отримали отруєння чадним газом, а п"ятий - опіки середньої тяжкості. Всі вони вже госпіталізовані. Крім того, на підлозі 14-го поверху рятувальники виявили 70-річного постояльця в несвідомому стані - він надихався диму. Його несли на руках 18 поверхів вгору - на дах. Зараз він також чекає евакуації.

На гасіння пожежі кинуті сили, що є в наявності, - шість найближчих пожежних станцій.

Що стосується причин пожежі, їх з"ясовуватимуть вже після того, як згасять вогонь. За попередньою ж версією, спалах міг статися через несправності електропроводки, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Горить 32-поверховий готель в Південно-Африканській Республіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі