вівторок, 14 серпня 2007 11:12

Гордон Браун за сім тижнів витратив 39 мільярдів фунтів

Глава уряду Великої Британії Гордон Браун за перші сім тижнів свого прем"єрства збільшив бюджетні витрати на суму більше 39 мільярдів фунтів стерлінгів. Про це пише газета The Guardian,  що підрахувала всі урядові оголошення про додаткові витрати за цей період. Всього таких оголошень було 40, і не по всіх з них відомі конкретні суми витрат.

Зокрема, до 2011 року на оборону буде витрачено 7,7 мільярда фунтів стерлінгів. На модернізацію мережі залізниць до 2014 року піде 15 мільярдів фунтів. Ще 4 мільярди буде витрачено в три найближчі роки на освіту. Крім того, 8 мільярдів фунтів стерлінгів недавно було виділено на програми доступного житла.

Як уточнює видання, загальна сума показує, що до того, як Тоні Блер пішов з поста прем"єр-міністра,  Гордону Брауну як голові міністерства фінансів вдавалося стримувати великі бюджетні витрати. З призначенням нового міністра фінансів, Алістера Дарлінга, перед урядом Брауна встало завдання боротьби з бюджетним дефіцитом, що становить близько 170 мільярдів фунтів стерлінгів.  

Зараз ви читаєте новину «Гордон Браун за сім тижнів витратив 39 мільярдів фунтів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі