неділя, 24 червня 2007 18:06

Гордон Браун очолив Лейбористську партію Великобританії

56-річний міністр фінансів Великобританії Гордон Браун офіційно названий сьогодні новим лідером британських лейбористів і майбутнім прем"єром Сполученого Королівства.

Про це було оголошено на конференції лейбористської партії, що проходила в Манчестері. Браун змінить нинішнього главу уряду країни Тоні Блера.

Оголошене сьогодні обрання Харієт Харман заступником лідера британських лейбористів стало несподіванкою для багатьох членів правлячої партії Великобританії. Вона отримала в свою підтримку 50,4 відсотка голосів і тепер змінить на цій посаді нинішнього заступника лідера лейбористів і заступника прем"єр-міністра країни Джона Прескотта, який наступного тижня подасть у відставку з своїх постів разом з прем"єр-міністром Тоні Блером.

За пост заступника лідера партії, крім Харман боролися ще п"ять претендентів: міністр освіти і ремесел Алан Джонсон, міністр у справах Північної Ірландії Пітер Хейн, Хейзл Блірз, Джон Круддас і міністр з питань міжнародного розвитку Хіларі Бенн, який вважався фаворитом цієї передвиборної гонки, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Гордон Браун очолив Лейбористську партію Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі