середа, 11 лютого 2009 12:02

Горбачов привів до Ді Капріо свою онуку-блондинку (ФОТО)

Добродійний гала-вечір "Кіно заради світу" пройшов в рамках міжнародного кінофестивалю в Берліні.

Лауреатами цієї премії стають кінематографісти, які присвятили свої роботи захисту навколишнього середовища.

Головною подією вечора стало вручення премії Леонардо Ді Капріо за документальний фільм "Одинадцята година", присвячений проблемам екології. Премію InternationalGreenAward, а також 250 тис. доларів акторові вручив екс-президент СРСР Михайло Горбачов. Разом з екс-президентом на Берлінале завітала його 21-річна онука Анастасія Віргінська.

Леонардо Ді Капріо є одним з найвідоміших захисників природи в Голлівуді. Після зйомок у фільмі "Пляж" актор серйозно зайнявся проблемами екології, вступив в організацію GlobalGreen, фінансував та продюсував короткометражні фільми "Глобальне потепління" та "Планета води".

Ді Капріо заснував свій екологічний фонд ще в 1998 році. Його організація підтримує низку локальних проектів в Каліфорнії, а також займається пропагандою екологічних акцій через власний веб-сайт.

У 2005 році Ді Капріо придбав острів BlackadoreCaye в Карибському морі, біля берегів Беліза. На острові в 42 га актор будує еко-курорт для тих, хто бажає відпочивати, піклуючись про природу.

Нагадаємо, що Берлінале продовжить свою роботу до 15 лютого. В основній конкурсній програмі беруть участь 17 фільмів, з них 14 будуть показані вперше.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru, Reuters

Зараз ви читаєте новину «Горбачов привів до Ді Капріо свою онуку-блондинку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі