середа, 02 березня 2011 17:05

Горбачов пив німецькі таблетки, щоб не п'яніти від горілки

Горбачов пив німецькі таблетки, щоб не п'яніти від горілки

Екс-президент Радянського Союзу Михайло Горбачов сьогодні святкує 80-річчя. Ювілей відзначатиме в Москві на закритій вечірці. А 30 для нього у Лондоні співатимуть Лара Фабіан, гурт Scorpions. Вестиме вечір кінозірка Шерон Стоун. Серед запрошених королева Єлизавета II, німецький канцлер Ангела Маркель, актор Арнольд Шварценеггер і улюблена кіноактриса екс-президента Катрін Деньов.

"1982-го Горбачову доручили вести сільське господарство. Партії було вигідно показати на весь світ, які ми багаті урожаями. Горбачов каже: "Я думаю, що Україна сховала багато зерна в Херсоні. Я поїду і розберусь". Мені доручили зустріти його і дружину. У перший вечір Горбачов пішов у рознос. Горілочку так приймав, що я не міг по об'єму його догнати. Він мені каже: "Я тобі дам таблеточку, а через 15 хвилин ми все почнемо спочатку". Раїса Максимівна принесла якісь зелененькі таблетки. Через 15 хвилин я себе відчув так, наче нічого й не пив. Виявляється, ці таблетки в Німеччині робили на спецзамовлення для уряду. В складі – витяжка з оленячого рогу", - розказав Gazeta.ua екс-мер Києва Валентин Згурський.

1986-го Згурський посварився з Горбачовим.

"Після аварії на ЧАЕС мені дали вказівку з Москви віддати чорнобильцям 7,5 тисяч квартир. Горбачов обіцяв компенсувати Україні гроші. Ніхто і копійки не віддав. Я розказав на сесії Верховної Ради СРСР, що Горбачов не виконав своєї обіцянки. Зал завмер. Ніхто з тієї трибуни ще його не критикував. Після цього Михайло Сергійович зібрав президію: "Як ви допустили? Чому не перевірили його виступ? Він на весь світ зробив мене брехуном". Мене хотіли виключити з партії. Їдемо додому зі Щербицьким, а він мені каже: "Ти просто герой. Це подвиг для України". Після цього всі гроші перерахували", - розповів Згурський.

Зараз ви читаєте новину «Горбачов пив німецькі таблетки, щоб не п'яніти від горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі