понеділок, 14 травня 2007 17:17

Google очистить інтернет від сторінок, що містять віруси

Програмісти інтернет-компанії Google дослідили мільярди сайтів, а 4,5 мільйона сторінок піддали особливо ретельному аналізу. В результаті виявилось, що кожна десята сторінка містила програми-віруси, здатні заразити комп"ютери користувачів.

В результаті отриманих даних компанія Google вирішила зайнятися цією проблемою і почала роботу з ідентифікації в мережі всіх веб-сторінок, які містять небезпечні для користувача програми.

Фахівці відзначають, що запуск вірусів або крадіжка важливої інформації з комп"ютера відбувається найчастіше через приховані завантаження: спеціально створені програми автоматично запускаються і завантажуються на комп"ютер жертви, яка відкрила відповідний сайт-пастку. А все відбувається тому, що потенційна жертва бачить на екрані принадне посилання, яке обіцяє доступ до цікавих сторінок із порнографією, програмним забезпеченням тощо. Також існують і інші програми, які перетворюють ваш комп"ютер на робота, контрольованого на відстані іншим комп"ютером.

Під час експерименту, який проводила компанія, дослідницький комп"ютер був заражений 50 різними шкідливими програмами в результаті відвідин захопленого сервера.

Google почала розробляти карту небезпечних зон усесвітньої мережі. А портал, який є учасником коаліції проти вірусів StopBadware, вже попереджає користувачів, якщо вони збираються відвідати потенційно небезпечний сайт - поряд із результатом пошуку з"являється відповідне повідомлення.

Правда, дослідники визнають, що перед ними коштує нелегке завдання, рішення якого вимагає майже повного знання інтернету в цілому, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Google очистить інтернет від сторінок, що містять віруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі