Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 18:55

Гонку за пост президента Чорногорії продовжують чотири кандидати

Чотири кандидати на пост президента Чорногорії успішно подолали етап збору підписів, і їх імена будуть внесені до виборчих бюлетенів, повідомили у вівторок бєлградські ЗМІ.

Президентські вибори відбудуться в Чорногорії 6 квітня. Весною 2006 року держава після проведення загальнонаціонального референдуму оголосила про вихід з держоб"єднання Сербії і Чорногорії. Офіційно парламент Чорногорії проголосив незалежність 3 червня 2006 року.

Виборчу кампанію продовжують діючий президент, кандидат від Демократичної партії соціалістів Філіп Вуяновіч, голова чорногорської опозиційної партії "Соціалістична народна партія" Срджан Міліч, лідер ще однієї опозиційної партії "Сербський список" Андрія Мандіч і керівник "Руху за зміни" Небойша Медоєвіч.

Вони надали до 17 березня необхідні для реєстрації 7 тисяч 260 підписів громадян на свою підтримку. Зійшли з передвиборної гонки два незалежні кандидати - університетський викладач Благота Мітріч і еколог Драган Хайдуковіч.

В найближчий день виборчком Чорногорії проведе жеребкування, що визначить порядок розташування кандидатів у виборчому бюлетені.

Президент Чорногорії обирається строком на п"ять років прямим таємним голосуванням, одна людина не може бути вибрана на цей пост більше двох разів. За виборчим законодавством країни, перемогу отримає кандидат, який набрав в першому турі голосування більше 50% голосів виборців або простої більшості в другому.

Населення Чорногорії складає близько 690 тисяч осіб. Близько 490 тисяч громадян мають право голосу, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Гонку за пост президента Чорногорії продовжують чотири кандидати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути