понеділок, 15 листопада 2010 10:07

Головну ялинку країни прикрасять камінням Сваровскі

Головну ялинку країни прикрасять камінням Сваровскі

Рівно через місяць, 15 грудня, на Майдані закінчать встановлювати ялинку, яка за традицією засяє напередодні дня Святого Миколая 18 грудня. У неї буде дві відмінності від попередніх: іграшки з СРСР і каміння Сваровскі, пише Сегодня.

У попередні роки ялинкові іграшки були з картону, а велику частину прикрас складала реклама інвесторів ялинки. Цього року, незважаючи на проблеми з бюджетом, від цього вирішили відмовитися.

"Головна ідея - ретроялинка. На ній будуть як ялинкові кулі зі скла, так і картонні іграшки а-ля 50-і", - розповів голова комісії Київради по культурі Олександр Бригінець.

У мерії сказали, що в оформленні ялинки братимуть участь інвестори, які пропонують прикрасити головну ялинку країни прикрасами зі стразами Сваровскі.

Окрім іграшок-кроликів (2011 рік за китайським гороскопом - рік Кролика), на ялинку повісять прикраси з національною символікою, зроблені зі скла.

"Це головна ялинка країни, а тому повинні бути присутні національні мотиви. Зараз роблять великі світлодіодні кола з національною символікою і народними орнаментами - всього буде використано близько 80 орнаментальних мотивів. Ці прикраси використаємо і наступного року", - зазначив Бригінець.

Цього року ялинка, як і минулого, буде натуральною - з 1600-2400 сосонок. Щоправда, цього разу новорічне дерево крутитися не буде - конструкцію в цілях безпеки треба переробити, а на це немає грошей.

Зараз ви читаєте новину «Головну ялинку країни прикрасять камінням Сваровскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі