неділя, 02 травня 2021 19:15

Головну площу Вінниці прикрасили писанками-велетнями: яскраві фото
10

На головній площі Вінниці в межах проєкту "Пасхальні візерунки" встановили 18 писанок із подільськими орнаментами заввишки 1,5 м.

Про це повідомив директор департаменту культури міськради Максим Філанчук.

Фото: Олександр Лапін, "Укрінформ"

"Це наша щорічна традиція – встановлювати у центрі Вінниці, на майдані Незалежності, в переддень світлого Воскресіння Христового подільські писанки-велетні. Вони створюють для вінничан святковий настрій і стають окрасою центру міста. До того ж це ще й чудова фотозона просто неба", – зазначив Філанчук для "Укрінформу".

За його словами, цю традицію започаткували 2017 року. Тоді в місті у межах проєкту "Пасхальні візерунки" встановили перші розмальовані містянами гіпсополімерні яйця заввишки майже 1,5 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масово, але без фанатизму. Як в суботу паски святили

Чотири цьогорічні писанки – нові, їх розмалювали художники–викладачі мистецьких шкіл міста. Крім того, у місті розпочався фольклорний фестиваль "Великоднє диво", який проходить в онлайн-форматі. Загалом святкові заходи у Вінниці триватимуть до 3 травня.

Біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці у селі Голинь на Прикарпатті встановили 4-метрову ковану писанку.

Зараз ви читаєте новину «Головну площу Вінниці прикрасили писанками-велетнями: яскраві фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі