вівторок, 01 липня 2008 15:37

Головнокомандуючий французької армії звільнився через стрілянину по глядачах

Головнокомандуючий французьких сухопутних сил Бруно Кюше пішов у відставку у зв"язку з інцидентом на показових навчаннях, на яких помилково була відкрита стрілянина по глядачах бойовими патронами, і 17 людей отримали поранення. Президент Франції Ніколя Саркозі, який є верховним головнокомандуючим, задовольнив прохання про відставку, передає агентство France Presse.

Інцидент стався 29 червня на військовій базі в місті Каркассон на південному заході Франції під час "дня відкритих дверей". Військовослужбовці полку морської піхоти влаштували показові навчання по звільненню заручників, проте в одного з солдатів чомусь виявились бойові патрони замість холостих.

Серед поранених виявились 15 цивільних осіб, зокрема четверо дітей, пише газета The Scotsman. Військовослужбовець, причетний до інциденту був затриманий. Йому будуть пред"явлені звинувачення в ненавмисному завданні шкоди здоров"ю.

Ймовірно, солдат, коли перезаряджав автомат, переплутав бойові і холості патрони, хоча їх легко розрізнити. Винуватець події не був п"яний, відзначив прокурор міста Монпелье, який веде слідство, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Головнокомандуючий французької армії звільнився через стрілянину по глядачах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі