вівторок, 31 липня 2007 09:59

Головного охоронця Туркменбаши посадили на 20 років

Колишній начальник служби безпеки туркменського президента Акмурад Реджепов засуджений на 20 років в"язниці за участь у корупційних операціях та інших злочинах, зв"язаних з використанням службового положення.

За  аналогічними звинуваченнями були засуджені і його син, полковник туркменських спецслужб Нурмурад Реджепов (його посадили на 13 років), а також підприємець, колишній глава компанії "Орієнтал" Мурад Агаєв (його засудили до 17 років позбавлення волі).

Акмурад Реджепов очолював службу безпеки Сапармурата Ніязова майже 17 років, його вважали другою за ступенем впливу людиною у республіці і навіть готували в наступники глави держави.

Проте після зміни керівництва республіки він потрапив у опалу. У травні 2007 року, незабаром після інавгурації нового президента Гурбангули Бердимухамедова його було звільнено, а через кілька днів з неофіційних джерел стало відомо про арешт Реджепова, його сина і деяких інших високопоставлених силовиків.

Близький Реджепову підприємець Мурад Агаєв був арештований за день до його відставки. За Ніязова він контролював у республіці експорт і імпорт тютюну і алкоголю, а також  "наглядав" за ігровим бізнесом, який належав ніязовській сім"ї .

Згодом співробітники туркменських спецслужб навіть під конвоєм возили Нурмурата Реджепова в Об"єднані Арабські Емірати, де той раніше працював радником туркменського посольства. Наприкінці травня опального силовика доставили в Абу-Дабі, щоб отримати доступ до банківських рахунків, на які надходили доходи від компаній, що знаходилися під контролем його батька, повідомляє "Время новостей".

Зараз ви читаєте новину «Головного охоронця Туркменбаши посадили на 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі