вівторок, 02 жовтня 2007 20:56

Головний слідчий у справі зниклої Маделейн звільнений

Офіцер поліції Португалії Гонсало Амараль, що очолює розслідування у справі про пропажу британської дівчинки Маделейн Макканн, усунений від справи.

Амараль також звільнений з посади начальника поліцейського управління в Портімао.

У червні британська преса повідомляла, що Гонсало Амаралю були пред"явлені звинувачення у зв"язку із справою про викрадання іншої дитини: Джоани Кипріано, яка зникла три роки тому. Тоді йому і ще чотирьом поліцейським інкримінувалося застосування тортур, приховання доказів і підробка документів. Не дивлячись на пред"явлені звинувачення Амараль не був усунений від ведення справи Маделейн Макканн і обіцяв зробити у відповідь дії відносно прокуратури.

Гонсало Амараль вважається досвідченим слідчим, на рахунку якого багато розкритих справ у сфері викрадання дітей.

Чотирилітня Маделейн Макканн була викрадена 3 травня в португальському місті Алгарве, куди її сім"я приїхала на відпочинок. Батьки ненадовго залишили дівчинку в номері в готелі, а коли повернулися, її там вже не було.

У числі підозрюваних називалися декілька чоловік, включаючи батьків дівчинки. Португальські слідчі вважали, що мати дівчинки випадково убила дочку, а потім разом з чоловіком заховала тіло і заявила про зникнення дитину, повідомляє телеканал Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Головний слідчий у справі зниклої Маделейн звільнений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі