середа, 21 березня 2007 13:04

Головний редактор Forbes програв суд дружині Лужкова

Чертанівській суд Москви задовольнив позов компанії "Інтеко", власником якої є дружина мера Москви Олена Батуріна, до головного редактора російської версії журналу Forbes Максиму Кашулінському.

Суд стягнув з Кашулінського 109 тисяч 165 рублів. Це майже на три тисячі рублів більше тієї суми, в яку "Інтеко" оцінило збиток від публічних заяв журналіста (106 тисяч 500 рублів).

Грудневий номер російського Forbes з"явився у продажу із затримкою на декілька днів. Офіційно російський видавець журналу Аксель Спрінгер заявив, що затримка була пов"язана з необхідністю переробити обкладинку з неточною цитатою Олени Батуріної.

Проте джерела в журналі та сам Кашулінський наполягали на тому, що видавець під тиском "Інтеко" вирішив не друкувати всю статтю. При цьому факт втручання в редакційну політику видання Кашулінський розцінив як "порушення закону про ЗМІ" і прояв "цензури". В "Інтеко" вирішили, що подібні заяви порочать ділову репутацію пані Батуріної, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Головний редактор Forbes програв суд дружині Лужкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі