вівторок, 21 березня 2023 21:00

Головні новини дня: Кісіда в Україні, РФ і Китай виступають зі спільною заявою

Головні новини дня: Кісіда в Україні, РФ і Китай виступають зі спільною заявою
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибув в Київ. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини вівторка, 21 березня.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із премʼєр-міністром Японії Фуміо Кісідою. Зеленський назвав Кісіду "сильним захисником міжнародного порядку і давнім другом України".

Україна не має підтвердження і конкретики щодо можливої розмови з головою Китаю Сі Цзіньпінем. Про це заявив президент Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Японії Кісідою.

Вибухи у місті Джанкой у тимчасово окупованому Криму мали на меті зупинити повністю або частково логістичне забезпечення окупантів на півдні. Про це сказав виконувач обов'язків начальника Головного управління бойових ударних систем Генштабу ЗСУ полковник Сергій Баранов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звинувачення проти Путіна ті самі, що проти офіцерів СС на Нюрнберзькому трибуналі" - Джеймі Деттмер

Китай та Росія зробили спільну заяву після переговорів лідера КНР Сі Цзіньпіна та президента РФ Володимира Путіна. Росія позитивно оцінює позицію Пекіну щодо України. Китай заявив про "готовність РФ до запуску переговорів". "РФ і Китай вважають, що для вирішення української кризи треба запобігати блоковому протистоянню та розпалюванню конфлікту. РФ і Китай закликають уникати деградації кризи в Україні та її переходу "у неконтрольовану фазу", – йдеться у документі.

Путін сказав, що "мирний план" Китаю можна взятий за основу для майбутнього мирного договору з Україною.Він заявив про це після другого дня переговорів із лідером КНР. Президент РФ вважає, що Київ і західні союзники з часом погодяться на китайський план.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: Кісіда в Україні, РФ і Китай виступають зі спільною заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі