неділя, 16 жовтня 2022 21:00

Головні новини дня: "бавовна" у Бєлгороді та ППО для України

Головні новини дня: "бавовна" у Бєлгороді та ППО для України
У Бєлгороді були вибухи біля аеропорту. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини неділі, 16 жовтня.

Командувач Оперативного командування "Південь" Андрій Ковальчук розказав цікаві факти про деморалізацію підрозділів ворога на півдні та про зростаючі втрати окупантів. За його словами, співвідношення втрат українських захисників та російських окупантів складає близько 1 до 6,5. Про це у Facebook написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки ракет Росія націлила на Україну з моря ‒ у ВМС порахували ворожі кораблі

У російському Бєлгороді знову пролунали вибухи. У Telegram-каналах пишуть, що "бавовна" була біля місцевого аеропорту. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив у Telegram, що внаслідок вибухів є двоє поранених.

У Херсонській області російські окупанти посилили фільтраційні заходи та почали вивозити так звані "державні" установи. У Крим вивозять співробітників та майно банків і пенсійного фонду.

Франція планує передати Україні зенітні ракетні комплекси (ЗРК) малої дальності Crotale. Вони будуть особливо корисні у боротьбі з безпілотниками та повітряними бомбардуваннями. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Він нагадав, що Франція має в своєму розпорядженні 12 батарей цих ППО, але не уточнив, скільки з них направлять Україні.

До ініціативи "Візьми Гіркіна в полон і отримай винагороду" долучилося Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За передачу російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон розвідники гарантують виплату $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: "бавовна" у Бєлгороді та ППО для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі