неділя, 05 серпня 2007 15:07

Головком ВМФ оголосив про початок серійного виробництва "Булави"

Головком ВМФ Росію Володимир Масорін повідомив про початок серійного виробництва балістичної ракети "Булава-М". Таке рішення схвалене після випробувального пуску, що відбувся в кінці червня.

"За його результатами ухвалювалося рішення про початок створення боєкомплекту, тобто серійного виробництва деталей до новітнього ракетного комплексу", - сказав Масорін. Він відзначив, що у виробництво будуть запущені ті блоки і ступені ракети, які показали свою надійність. Чи означає це, що ракетний комплекс в цілому залишається ненадійним і поки не готовий до серійного виробництва, Масорін не пояснив.

За словами Масоріна, до кінця 2007 року повинні відбутися ще два випробувальні пуски "Булави". Один з них - на максимальну дальність польоту. "Нам треба буде стріляти далі, ніж ми стріляємо сьогодні, і з іншого місця. Саме тоді ми будемо повністю впевнені в можливостях цієї ракети", - заявив Масорін. Наступного року планується завершити випробування і передати ракету на озброєння флоту.

Головком не виключив, що "в ході майбутніх пусків будуть якісь непорозуміння". При цьому Масорін виразив упевненість в успішному завершенні випробувань. "У нас немає іншої дороги, в створення цього комплексу вкладена колосальна кількість інтелектуальної праці і фінансових коштів", - відзначив головком, передає агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Головком ВМФ оголосив про початок серійного виробництва "Булави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі