неділя, 17 грудня 2017 15:58

Голова "Укравтодору" розповів, яким насправді буде перший платний автобан

Голова "Укравтодору" розповів, яким насправді буде перший платний автобан
Перший платний автобан буде йти паралельно з безкоштовною дорогою Фото: Drive-news.net

Перший платний автобан між Львовом та Краківцем стане першою концесійною дорогою.

Про це повідомив голова "Укравтодору" Славомір Новак.

"Ця дорога буде платна, паралельно буде безкоштовна, до переходу, але частина цього коридору повинна бути концесійна дорога. Далі, в північний обхід Львова, далі від Львова до Тернополя. Дуже приємно – цього року ми завершили ремонт цієї існуючої дороги і далі в наступних роках від Тернополя до Хмельницького, Вінниці, Умані і далі на південь до Одеси, Миколаєва, Херсона", - відзначив Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які дороги відремонтують за 2 млрд грн

Перший етап – це буде ремонт існуючої дороги. В 2020 році планують оголосити тендери на будівництво нових автобанів - Від Львова до Умані. І далі там ремонт на південь.

"Згідно з законом та європейським принципом, ми мусимо залишити існуючу дорогу як паралельну безкоштовну дорогу. А нова дорога повинна бути платна, вона повинна бути побудована на умовах концесії, і частково це буде – перша частина, як я сказав, це Львів–Краковець, далі Львів–Тернопіль. Там інтенсивності руху вистачає, щоб побудувати на умовах концесії дорогу. А далі будемо думати, чи це буде за рахунок держбюджету, але платна дорога, чи за рахунок інвесторів – також платна дорога", - резюмував очільник відомства.

Між містами Львів та Дубно, Тернопільської обл побудують автобан. Він стане частиною траси міжнародного значення М-06.

"Звивиста вузька дорога не дає можливості для повноцінного трафіку. Це ті завдання, які ми ставимо перед собою на наступні роки. Я сподіваюся, що ми зможемо завершити проектування наступного року та приступити до роботи вже через рік", - заявив міністр Володимир Омелян.

Зараз ви читаєте новину «Голова "Укравтодору" розповів, яким насправді буде перший платний автобан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі