пʼятниця, 05 жовтня 2007 19:55

Голова телеканалу Бі-Бі-Сі 1 пішов у відставку через Єлизавету II

Голова телеканалу Бі-Бі-Сі 1 (ВВС 1) Пітер Фінчем покинув свій пост через скандал навколо документального фільму "Рік з королевою", знятого про Єлизавету II.

У відставку також пішов Стівен Ламберт - керівник телекомпанії RDF Television, яка займалася безпосередньо зйомками фільму.

Нагадаємо, що "Рік з Королевою" так і не був показаний, проте телеканал Бі-Бі-Сі 1 випустив рекламний ролик фільму.

Через недбалість в монтажі у багатьох склалося враження, що під час однієї з фотосесій, що проходили в Букингемському палаці, між Єлизаветою і відомим фотографом Анні Лейбовіц відбувся конфлікт, причому королева нібито поводилася непристойним чином.

При зйомках на офіційний портрет Лейбовіц запропонувала Єлизаветі зняти корону, проте королева відмовилася. Відразу після цього в ролику було показано, як Єлизавета спішно йде по коридору палацу. Насправді Єлизавета нікуди не не пішла, а продовжила фотосесію.

Внутрішнє розслідування Бі-Бі-Сі показало, що директор Бі-Бі-Сі 1 Пітер Фінчем знало про те, що монтаж порушує хронологічну послідовність подій і створює помилкове враження, проте нічого не зробив, для того, щоб усунути помилку, повідомляє телеканал Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Голова телеканалу Бі-Бі-Сі 1 пішов у відставку через Єлизавету II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі