четвер, 26 червня 2008 14:27

Голова сільради Київщини попався на хабарі $200 тис

Співробітники Служби безпеки України затримали голову сільської ради Бориспільського району Київської області за підозрою в одержанні хабара розміром 200 тисяч доларів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

Голова сільради вимагав хабара з фізичних і юридичних осіб за виділення в оренду й приватизацію земельних ділянок у Київській області.

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали голову після одержання хабара 200 тисяч доларів.

Співробітники СБУ встановили, що голова сільради позитивно вирішував земельне питання тільки за умови, що крім офіційно встановленої орендної плати за кожну сотку виділеної в довгострокову оренду земельної ділянки йому додатково оплатять готівкою по тисячі доларів.

За матеріалами спецслужби обласною прокуратурою порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого статтею 368 Кримінального кодексу (одержання хабара).

Як повідомлялося, співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління Міністерства внутрішніх справ Київської області 23 червня затримали посадову особу комісії з реорганізації управління земельних ресурсів Обухівського району Київської області за підозрою в одержанні 41,5 тис. доларів хабара, повідомляє Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Голова сільради Київщини попався на хабарі $200 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі