субота, 23 квітня 2011 18:24

Голосувати на дому хочуть дозволити без довідки

Голосувати на дому хочуть дозволити без довідки

Голосування на дому буде здійснюватися на підставі заяви виборця, без надання необхідної медичної довідки.

Така норма міститься в проекті нового закону про вибори народних депутатів, що потрапив у розпорядження "Дзеркала тижня".

Як відомо, зазначає видання, подібна норма залишає достатній простір для зловживань. Щоправда, відповідно до нової редакції закону, для виїзного голосування потрібно не тільки письмове прохання громадянина, а й відповідне рішення комісії, що теоретично знижує масштаб можливих махінацій.

Крім того, у даному законопроекті, міститься норма, що дозволяє знімати з реєстрації неугодних кандидатів. Норму пов'язано з обробкою виборчкомами реєстраційних документів кандидатів.

Раніше виявлення неточностей у реєстраційних документах призводило до того, що кандидатам повертали пакет для "роботи над помилками". На засіданні робочої групи пропонувався більш демократичний підхід: документи не повертають, реєстрацію не відкладають, неточності усувають.

Але у проекті передбачається ще й дискримінаційний підхід: у разі відсутності або неналежного оформлення документів ЦВК відмовляє у реєстрації кандидатів.

Проект закону про парламентські вибори є робочою версією майбутнього законодавчого акту, який буде обговорюватися 28 квітня на засіданні робочої групи з удосконалення законодавства, де, найімовірніше, до нього будуть внесені незначні корективи.

Зараз ви читаєте новину «Голосувати на дому хочуть дозволити без довідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі