середа, 04 червня 2008 16:53

Голос сімейки "Сімпсонів" обходиться в 400 тисяч доларів за серію

Важливу роль акторів, які озвучують найвідомішу дисфункціональну мультиплікаційну сім"ю світу, сім"ю "Сімпсонів", визнали на практичному рівні - укладено новий трудовий контракт, згідно з яким акторський склад отримуватиме близько 400 тисяч доларів за серію.

Бурхливі переговори про гонорари - головна подія Голлівуду протягом останніх 12 місяців, і "Сімпсони" тут не є виключенням. Студії 20th Century Fox було потрібно кілька місяців на укладання контракту з акторами, які озвучують її головний анімаційний серіал, так що початок зйомок 20-го сезону був відстрочено, повідомляє ІnoPressa.

Раніше актори отримували приблизно 360 тисяч доларів з епізоду. Тепер можна починати роботу над новим сезоном, який вже включений в осінній графік програм Fox, що транслюються на США. Через відстрочення буде зроблено всього 20 серій замість 22.

Видання Daily Variety - авторитетне джерело новин американської індустрії розваг - повідомило, що вчора виконавці головних ролей в "Сімпсонах" повинні були зібратися на перше читання сезону.

Як пише Independent, серед них Ден Кастелланета, який озвучує Гомера, Джулі Кевнер, яка грає його багатостраждальну дружину Мардж, Ненсі Картрайт - голос Барта, Ярдлі Сміт - виконавець ролі Лізи, і Хенк Азаріа, відоміший як бармен Мо.

Гаррі Ширер - голос першого спрінгфільдського багача містера Бернса - як повідомляється, ще обговорює деталі свого контракту. А Кастелланета тепер фігуруватиме в титрах і як продюсер-консультант. Крім озвучування Гомера, він також братиме участь в роботі над серіалом як сценарист.

Це не перший випадок конфлікту між акторським складом "Сімпсонів" і 20th Century Fox, належною News Corp Руперта Мердока. У 2004 році актори відмовилися з"явитися на два читання, вимагаючи підвищити їм гонорари, що у той час складали 125 тисяч доларів за серію.

Актори з самого початку наполягають на тому, що заслуговують солідної частки в глобальній франшизі "Сімпсонів", вартість якої складає кілька мільярдів доларів. Але керівництво студії у відповідь заявляє, що цей культовий мультфільм більше не збирає таку вже велику аудиторію. Зі свіжого рейтингу його переглядів в Америці, опублікованого Entertainment Weekly, витікає, що в 2007-2008 році кількість глядачів скоротилася на 8% в порівнянні з попереднім сезоном і склала 8 млн.

Згідно із контрактом, актори зобов"язані озвучувати серіал протягом найближчих чотирьох років, але ще не факт, що після 20-го сезону, який зараз знімається, показ "Сімпсонів" продовжиться на Fox. Угода Fox з Gracie Films - компанією, яка робить "Сімпсонів", що закінчується після закінчення наступного сезону, поки не продовжено.

Хто є хто в "Сімпсонах"

Гомер - Ден Кастелланета. Кастелланета, уродженець Чикаго, почав грати в театрі з 6 років. Його кар"єра починалася з п"єс. В основному він озвучує ледачого, але привабливого Гомера Сімпсона, але також його голосом говорять дещо інших персонажів, зокрема Клоун Красті та дідусь Сімпсон. Він же озвучував Біла Клінтон.

Мардж - Джулі Кевнер. У 1970-і роки Кевнер грала роль Бренді в телесеріалі "Роду". Серед "Сімпсонів" її найзнаменитіша героїня - Мардж, але вона також озвучувала сестри Мардж - Петті і Сельму Бувьє.

Ліза - Ярдлі Сміт. Кастинг-директор "Сімпсонів" Боніта П"єтіла знайшла Сміт на Бродвеї. Спочатку актриса пробувалася на роль Барта, але у результаті отримала роль Лізи - розсудливої та інтелектуально розвиненої середньої дочки Сімпсонів.

Барт - Ненсі Картрайт. Не всі шанувальники серіалу в курсі, що пустуна Барта - єдиного сина Гомера і Мардж, головного героя серіалу - озвучує жінка. Картрайт також грає Тодда Флендерса і ще кількох персонажів, повідомляєNEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Голос сімейки "Сімпсонів" обходиться в 400 тисяч доларів за серію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі