понеділок, 21 січня 2008 10:45

Голлівудським кінорежисерам підвищать гонорари удвічі

 Гільдія кінорежисерів США уклала угоду з американськими кіностудіями і телекомпаніями про підвищення авторських виплат у тому разі, якщо зняті ними фільми і серіали продаються через Інтернет.

Угода, досягнута всього за п"ять днів переговорів, може вплинути на ситуацію із страйком голлівудських сценаристів.

У листопаді минулого року вони припинили працювати, вимагаючи підвищення авторських виплат, коли фільми, зняті за їх сценаріями, випускаються на DVD-дисках і продаються через Інтернет.

Режисерам вдалося домовитися про подвоєння своїх гонорарів у тому разі, коли їх продукція розповсюджується через усесвітню мережу.

"Цю угоду можна описати двома словами: революційна і ґрунтовна, - сказав представник Гільдії американських режисерів Джіл Кейтс. - В ній немає ніяких відступів від нашої позиції".

Лідери Гільдії сценаристів вітали угоду між режисерами і студіями, проте наголосили, що вона не примусить авторів сценаріїв відмовитися від своїх вимог.

Страйк сценаристів паралізував виробництво практично всіх телевізійних серіалів в США. Через це також була відмінена офіційна процедура вручення телевізійних премій "Золотий глобус".

Хоча цього року "глобуси" вручали в 65-й раз, на церемонію з солідарності з сценаристами не прийшов жоден з лауреатів премії.

Під загрозою зриву опинилася і церемонія вручення "Оскара", яка повинна відбутися наприкінці лютого, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудським кінорежисерам підвищать гонорари удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі