понеділок, 08 листопада 2010 13:32

Голі активістки не пускали потяг з атомними відходами (ФОТО)
20

Противникам ядерної енергії вдалося до ранку затримати просування потягу з атомними відходами до тимчасового сховища радіоактивного сміття в Горлебені. Як передає портал DeutcheWelle, в ніч на понеділок, 8 листопада, декілька тисяч противників ядерної енергії влаштували в районі міста Даленбург сидячу блокаду на рейках по шляху проходження поїзду з атомними відходами з Франції. Пізніше виснажені майже добовою зміною поліцейські почали виносити активістів із залізничних колій.

На всьому шляху проходження до залізничного полотна виходили десятки тисяч осіб. Вони блокували шляхи тракторами, розбирали рейки і приковували себе до них наручниками. За останню добу маніфестації переросли в зіткнення з поліцією. Так в Нижній Саксонії активісти облили один з поліцейських броньовиків смолою і підпалили. Є поранені.

Ядерні відходи були вироблені на атомних станціях Німеччини. До Франції їх вивозили для переробки, а зараз відповідно до угоди повинні повернути.

Росбалт, Первый канал

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Голі активістки не пускали потяг з атомними відходами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі