вівторок, 16 жовтня 2007 12:45

Глобус Гітлера продадуть на аукціоні (ФОТО)

 

Глобус Адольфа Гітлера, знайдений в квітні 1945 року в зруйнованій бомбардуваннями союзників резиденції фюрера під назвою "Орлине гніздо" має намір виставити на аукціон 91-річний американець.

Річ у тому, що американець на ім"я Джон Барсамян, який брав участь в битвах Другої світової війни як рядовий, потрапив до високогірної резиденції Гітлера, коли господар будинку вже був мертвий. А практично все цінне майно було розграбоване - включаючи навіть шкіряну оббивку диванів.

Тоді американець вирішив забрати з собою глобус фюрера, його пістолет і кинджал, а також ще кілька предметів. Протягом 60 років він зберігав реліквію в своєму каліфорнійському будинку і розповідав про її існування лише близьким друзям.

Син Барсамяна Баррі розповів, що його батько, який пережив смерть дружини і рак, вирішив продати глобус, поки сам здатний розповісти його історію і поділитися своїми спогадами про війну.

Глобус буде проданий разом зі всією документацією, що дозволила американцю відвезти його на батьківщину.

Аукціон відбудеться в Сан-Франциско 13 листопада, оцінна вартість лота складає 15-20 тисяч доларів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Глобус Гітлера продадуть на аукціоні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі