понеділок, 05 листопада 2007 14:39

Главу сіцілійської мафії заарештували в Італії

У Італії арештований Сальваторе Ло-Пікколо, який вважається новим главою сіцілійської мафії. Згідно з поширеним повідомленням поліції Палермо, в ході спецоперації був також затриманий його син Сандро.

Ло-Пікколо-Старший успішно ховався від правоохоронних органів впродовж останніх 20 років. Головою сіцілійської мафії він став минулого року після арешту колишнього злочинного "боса босів" Бернардо Провензано.

Затримання нового боса Cosa Nostra Сальваторе і його найближчих соратників - новий нищівний удар по сіцілійській мафії, заявив голова парламентської антимафіозної комісії Франческо Форджоне.

Він відзначив, що сьогоднішня успішна поліцейська операція - велика перемога італійської демократії над мафією. "Дуже важливо, що вони були арештовані на власній території, це - наочна демонстрація, що не все там охоплено спрутом їхньої злочинної діяльності", - відзначив Франчесько Форджоне.

65-річний Сальваторе Ло-Пікколо був засуджений за вбивство і знаходився в бігах з 1998 року. Разом з своїм сином і іншими представниками верхівки мафії він очолював список 30 найбільш розшукуваних мафіозі Італії. Затримання відбулося під Палермо в будинку, де проходили збори "хрещеного батька".

Символічно ще і те, що черговий нищівний удар по Cosa Nostra був завданий в день, коли на Сіцілії згадують жертви мафії, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Главу сіцілійської мафії заарештували в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі