понеділок, 20 березня 2023 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: Сі Цзіньпін у Москві та обшуки в компаніях Фірташа

Головні новини дня: Сі Цзіньпін у Москві та обшуки в компаніях Фірташа
Лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини понеділка, 20 березня.

Служба безпеки України і Бюро економічної безпеки знову обшукали офіси газорозподільних компаній, що входять до групи підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Формальною причиною для обшуків стала кримінальна справа, відкрита СБУ щодо закупівель природного газу для технологічних потреб в період з 2016 – 2022 років.

Верховна Рада звільнила з посад трьох міністрів. Парламент підтримав відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки. Також звільнили Павла Рябікіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості і Михайла Федорова з посади віцепрем'єр-міністра ‒ міністра цифрової трансформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєприпаси для HIMARS і не тільки: США оголосили нову військову допомогу

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив досягнення домовленості щодо плану надання Україні мільйона артилерійських боєприпасів. З Європейського фонду миру виділять €1 млрд на компенсацію постачань держав-членів.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув до Москви. Літак китайського лідера приземлився в аеропорту "Внуково". Планується, що візит триватиме три дні. Він зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: Сі Цзіньпін у Москві та обшуки в компаніях Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі