понеділок, 26 грудня 2022 21:01

Головні новини дня: Грозєв у розшуку, нова "бавовна" в РФ

Головні новини дня: Грозєв у розшуку, нова "бавовна" в РФ
Росіяни оголосили у розшук розслідувача Христо Грозєва. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини за понеділок, 26 грудня.

Ворог зосереджується на веденні наступальних дій на Бахмутському й Лиманському напрямках. На Куп'янському, Авдіївському й Запорізькому окупанти намагаються покращити тактичне положення. На Новопавлівському й Херсонському напрямках ворог обороняється. Протягом доби окупанти 19 разів обстрілювали з реактивних систем залпового вогню.

Російська Федерація оголосила в розшук журналіста-розслідувача проєкту Bellingcat Христо Грозєва. Його розшукують "за статтею Кримінального кодексу", за якою саме – не вказано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін здається. З'їмо "шубу" і нормально буде" – про що говорять на найбільшій ковзанці України та які там ціни

Президент України Володимир Зеленський поговорив з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Про телефонну розмову президент повідомив у понеділок. Зеленський сказав Моді, що розраховує на участь Індії в реалізації формули миру, яку запропонувала Україна. Зеленський подякував Індії за гуманітарну допомогу й підтримання в ООН.

На російському аеродромі "Енгельс" знову пролунали два вибухи. Гула сирена. Міністерство оборони Росії заявило, що їхні військові збили "український безпілотник".

Детективи Національного антикорупційного бюро обшукали Юрія Голикакоординатора проєкту "Велике будівництво". Слідчі дії проходили у котеджному містечку "Коник" у Києві. Про це з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили "Радіо Свобода". Журналіст Михайло Ткач повідомив, що обшуки – в рамках справи щодо фітнестренерки Яни Хланти, яка пов'язана з головою Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентином Резніченком, і фірми "Будінвестінжинірінг".

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: Грозєв у розшуку, нова "бавовна" в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі