четвер, 17 травня 2007 19:02

Глава польського МЗС не приїде до Москви до відміни "м"ясного ембарго"

Польща відмовляється підтримувати з Росією двосторонні відносини на високому рівні до тих пір, доки Москва не відмінить заборону на імпорт польського м"яса.

Доки Москва не відмінить ембарго візит міністра закордонних справ Польщі до Росії не відбудеться. У березні цього року глава польського МЗС Ганни Фотига відмовилася відвідати Москву на запрошення російської сторони. Офіційно повідомлялося, що візит не може відбутися, оскільки його терміни не укладалися в робочий графік міністра. "Але ми дали б позитивну відповідь на запрошення, якби росіяни відмінили своє ембарго", - заявив польській газеті Gazeta Wyborcza високопоставлений представник МЗС Польщі Роберт Шанявський. Він вважає, що це повинно бути "беззастережне, повне і ефективне зняття ембарго".

Через неврегульовану проблему із забороною на постачання польської сільгосппродукції до Росії, Польща другий рік накладає вето на початок переговорів за новою угодою про партнерство і співпрацю Росії та Євросоюзу. Останні прямі переговори російської і польської сторони, що пройшли в квітні, завершилися безрезультатно, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Глава польського МЗС не приїде до Москви до відміни "м"ясного ембарго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі