четвер, 26 червня 2008 14:01

Глава перехідного уряду Непалу подав у відставку

Голова перехідного уряду Непалу Гиріджа Прасад Коїрала в четвер подав у відставку, повідомляє видання "Кантіпур".

Прем"єр уряду, сформованого два роки тому коаліцією восьми основних партій Непалу, оголосив про відставку на засіданні Конституційних зборів країни.

У своїй промові 83-річний ветеран непальської політики закликав членів обраних в квітні Конституційних зборів "вести країну назустріч прогресу і процвітанню відповідно до народного мандата".

На думку політичних оглядачів, відставка Коїрали відкриє шлях до формування нового уряду Компартією Непалу (маоістів), що склали два роки тому зброю і які завоювали в квітні більше третини місць в зборах.

Відходу Коїрали з поста прем"єра передували інтенсивні і виснажливі переговори провідних партій про принципи обрання майбутнього глави держави і глави уряду Непалу, де в травні була скасована монархія.

В четвер Конституційні збори планують розглянути поправки в тимчасову конституцію, згідно яким президент, віце-президент і прем"єр-міністр Непалу обиратимуся простою більшістю голосів.

Пропозиції по зміні конституції Непалу стали результатом компромісу маоїстів з іншими найбільшими партіями - Непальським конгресом і Об"єднаною марксистсько-ленінською компартією Непалу, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Глава перехідного уряду Непалу подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі