вівторок, 28 серпня 2007 16:44

Глава МЗС Туреччини вибраний новим президентом країни

Кандидат від правлячої в Туреччині проісламської Партії справедливості і розвитку (ПСР), глава МЗС Абдуллах Гюль вибраний новим президентом цієї країни.

Вибрати його вдалося в третьому турі голосування на президентських виборах, який у вівторок відбувся в парламенті.

Як повідомив спікер парламенту Кесал Топтан, за Гюля проголосувало 339 депутатів з 448, що брали участь в голосуванні.

Для перемоги Гюлю було досить отримати просту більшість (276 голосів) в 550-місцевому меджлісі. ПСР, яку він представляє, має в законодавчих зборах 341 мандат.

В перших двох турах виборів, що відбулися 20 і 24 серпня, Гюлю було необхідно набрати конституційну більшість (367 голосів), проте інші партії відмовилися підтримати його кандидатуру, а основна опозиційна народно-республіканська партія (НРП) взагалі бойкотує президентські вибори.

56-річний Гюль став першим президентом світської Туреччини з проісламським минулим. Відразу після обрання новим президентом він принесе присягу і відправиться в президентський палац, де йому передасть свої повноваження діючий глава держави Ахмет Недждет Сезер, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Туреччини вибраний новим президентом країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі