понеділок, 21 січня 2008 10:05

Глава МЗС Польші поговорить з Росією про системи ПРО

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відвідає в понеділок Росію з робочим візитом, повідомив РІА Новости прес-секретар МЗС Польщі Петро Пашковський.

"У ході зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, Сикорський представить пропозиції, щодо відновлення багатопланового діалогу і польсько-російського співробітництва", - сказав він.

За словами Пашковського, "предметом переговорів буде візит прем"єр-міністра Польщі Дональда Туска  в РФ".

Як очікується, сторони торкнуться міжнародної проблематики, зокрема розміщення в Європі американської системи ПРО.

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск планує відвідати з робочим візитом Москву 8 лютого цього року.

РІА Новости Туск заявив, що має намір поліпшити відносини з Росією. "Ви будете приємно здивовані тим, як швидко поліпшуватимуться польський-російські відносини", - сказав він.

"Можу вас завірити, що цей процес (потепління відносин між Варшавою і Москвою) поступально продовжуватиметься. Я не шукатиму якихось особливих престижних обставин (приводів для візиту в РФ), тільки хотів би якнайскоріше поговорити про подальше покращення польський-російських відносин", - пояснив прем"єр-міністр Польщі.

За словами Туска, в польсько-російських контактах "на початку порівняно небагато потрібно зробити, щоб стало краще", але "пізніше потрібно говорити про конкретні речі", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Польші поговорить з Росією про системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі