субота, 18 вересня 2010 16:32

Глава МЗС Німеччини вступив у гомосексуальний шлюб (ФОТО)

Один з членів уряду Німеччини офіційно оголосив про припинення парубоцького життя.

Увечері в п"ятницю міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле зареєстрував цивільний союз зі своїм супутником життя - спортивним менеджером Міхаелем Мронцем.

Церемонію, на якій були присутні близькі родичі наречених, провів в Бонні обер-бургомістр міста Юрген Німч.

У Німеччині заборонені офіційні одностатеві шлюби, проте дозволена процедура реєстрації відносин, що надає подружжю такі ж права, як тим, хто перебуває в офіційному шлюбі.

Соратники Вестервелле з Вільної демократичної партії (ВДП) і представник МЗС, коментуючи цю подію, відповіли однією фразою: "Міністр закордонних справ і Міхаель Мронц вважають це своєю особистою справою".

Як повідомляє в суботу, 18 вересня, інформаційне агентство dpa, однією з перших молодят привітала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Раніше Вестервелле заявляв, що не буде брати з собою свого партнера Міхаеля Мронца, здійснюючи офіційні візити в країни, де гомосексуалізм заборонений.

Як відомо, гомосексуалізм карається стратою в семи країнах: Ірані, Судані, Ємені, Мавританії, Сомалі, Нігерії та Саудівській Аравії. Ще в 75 країнах гомосексуальні відносини є приводом для судового переслідування.

Відзначимо, що цього літа в світі був зареєстрований перший одностатевий шлюб на урядовому рівні: прем"єр Ісландії одружилася з журналісткою.

Прем"єр-міністр Ісландії Йохана Сігурдардоттір одружилася зі своєю подругою, письменницею і журналісткою Йоніною Леосдоттір.

Сігурдардоттір 69 років. Вона стала прем"єр-міністром Ісландії на хвилі масових протестів, пов"язаних зі світовою фінансовою кризою.

Німецька хвиля, BBC
Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Німеччини вступив у гомосексуальний шлюб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі