четвер, 13 серпня 2020 22:46

Глава МЗС Німеччини відвідає Україну на День Незалежності

Глава МЗС Німеччини відвідає Україну на День Незалежності
Гайко Маас відвідає Україну 24 серпня. Фото: Reuters

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас прийняв запрошення відвідати Україна 24 серпня.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС України за підсумками телефонної розмови міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з німецьким колегою.

"Глава МЗС України подякував німецькому колезі за прийняте запрошення відвідати Україну у важливий день для нашої держави - День Незалежності", - зазначили у міністерстві.

Як повідомляється, міністри обговорили ситуацію в Білорусі.

У свою чергу, Кулеба поінформував Мааса про затримання білоруською владою двох українських правозахисників громадської організації "Восток SOS" . Дипломати домовилися підтримувати зв'язок щодо цієї ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консул шукає затриманих українців по всій Білорусі

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі та погодилися, що стале припинення вогню в зоні ООС здатне створити передумови для подальшого мирного врегулювання.

Маас та Кулеба обговорили також перспективи контактів на рівні міністрів Нормандської четвірки та погодилися, що така зустріч чотирьох міністрів вкрай необхідна в найближчі місяці.

Водночас, Кулеба висловив вдячність Маасу за готовність уряду Німеччини надати Україні 18 апаратів штучної вентиляції легень.

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про відзначення 29-ї річниці незалежності України". Кабінет міністрів має розробити й забезпечити реалізацію заходів святкування 29-ї річниці незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню хвороби Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Німеччини відвідає Україну на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі