вівторок, 12 лютого 2008 12:41

Глава МВФ передрік економіці США затяжний спад

Падіння економіки Сполучених Штатів буде істотним і затяжним. Воно торкнеться економік безлічі країн, тому вирішення проблеми потребує спільних скоординованих дій. Як передає агентство Reuters, про це заявив керівник директора Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.

За його словами, негативну дію спаду в США відчують на собі не тільки розвинені європейські економіки, але і економіки країн, що розвиваються, оскільки фінансові зв"язки між різними державами і регіонами мають складний, комплексний характер. У розвинених країнах відбудеться подальше зниження внутрішнього попиту, а ринки, що розвиваються, і країни з економікою, що розвивається, будуть більшою мірою схильні до зовнішньої економічної дії.

Стросс-Кан відзначив, що розділяти розвинені ринки і країни з економікою, що розвивається, було "помилковою ідеєю". "Зв"язок між фінансовим і реальним сектором, розвиненими ринками тими, що розвиваються, складніші зараз, ніж вони були раніше", - сказав він. Тому і вирішувати проблему світової фінансової кризи, на його думку, треба спільно.

Він додав, що найближчим часом ще безліч європейських банків можуть повідомити про втрати, пов"язані з кризою іпотечного кредитування позичальників з низьким рейтингом в США, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Глава МВФ передрік економіці США затяжний спад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі