неділя, 30 грудня 2007 14:16

Глава МВC Хорватії подав у відставку через скандал навколо Младена Маркача

Міністр внутрішніх справ Хорватії Івіца Кірін (Ivica Kirin) подав в суботу у відставку через скандал навколо колишнього глави хорватської поліції Младена Маркача (Mladen Markac),, що знаходиться під слідством Гаагського трибуналу.

Хорватські ЗМІ опублікували фотографії, зроблені під час спільного полювання Маркача і Кіріна на кабанів. Тим часом генерала, підозрюваного в знищенні сербського населення, відпустили додому до суду зокрема на умові, що він не буде без дозволу покидати свій будинок в Загребі.

У зв"язку з порушенням умов тимчасового звільнення Маркач був заарештований і відправлений до Гааги. Як глава хорватського МВC Кірін повинен був забезпечити дотримання законності при перебуванні підозрюваного на території Хорватії.

У заяві з приводу відставки Кірін попросив вибачення "у всіх, кому міг заподіяти шкоду", і відзначив, що в умовах, що склалися, такий крок є його боргом.

52-річнтий Маркач і ще декілька високопоставлених колишніх поліцейських звинувачуються у вбивстві більше 150 сербів в Украй в 1995 році. Генерал добровільно здався трибуналу по колишній Югославії в 2004 році, повідомляє lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Глава МВC Хорватії подав у відставку через скандал навколо Младена Маркача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі