четвер, 04 вересня 2008 15:57

Глава ЦВК РФ поїде спостерігачем на вибори до Білорусі

Глава Центральної виборчої комісії РФ (ЦВК) Володимир Чуров відправиться до Білорусі в ролі спостерігача на парламентських виборах, що пройдуть 28 вересня, передає агентство "Інтерфакс" з посиланням на главу білоруської ЦВК Лідію Єрмошину.

Відповідна згода була отримана зі сторони влади Білорусі. За словами Єрмошиної, в Білорусі будуть тільки раді приїзду Чурова.

Нагадаємо, що раніше ЦВК Білорусі рекомендувала іноземним спостерігачам використовувати на майбутніх виборах як робочу мову російську, щоб зробити їхню роботу прозорою і неупередженою.

Лідія Єрмошина також повідомила, що російська влада дозволила білоруським громадянам, які мають довідку про постійне проживання в РФ, брати участь у виборах в місцеві органи управління Російської Федерації. Раніше такою можливістю володіли громадяни Білорусі, які живуть в певних російських регіонах, як наприклад в Брянській області.

Майбутні вибори в Білорусі викликають досить неоднозначну оцінку зі сторони іноземних спостерігачів. Висловлюються побоювання, що їхній результат може бути заздалегідь вирішений наперед на користь кандидатів, які підтримують діючу владу.

В зв"язку з цим серед білоруської опозиції виник розкол: деякі опозиціонери вважають участь у виборах безглуздою і пропонують їх бойкотувати. Інші, зокрема Олександр Мілінкевич, заявили, що на вибори потрібно йти у будь-якому випадку, щоб донести до широкого громадськості свої погляди, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Глава ЦВК РФ поїде спостерігачем на вибори до Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі