пʼятниця, 22 лютого 2008 10:49

Гітлер на дозвіллі малював кольоровими олівцями гномів

Гітлер на дозвіллі малював кольоровими олівцями гномів
Вільям Хаквааг, директор Музею війни на півночі Норвегії, стверджує, що є власником малюнків, зроблених Адольфом Гітлером у період Другої світової війни. Хаквааг розповідає, що ці малюнки за підписом "A.Hіtler" виявили при знятті шару олійної фарби з картини, купленої ним на аукціоні в Німеччині за 300 доларів.

На очищеному від фарби полотні кольоровими олівцями намальовані гноми з мультфільму Уолта Діснея "Білосніжка й сім гномів" і ескіз на тему Піноккіо - ще одного персонажа Діснея. Хаквааг провів експертизу, у результаті якої був встановлений час створення цих малюнків: 1940 рік.

Незалежні експерти поки що не підтвердили авторство цих малюнків. Нагадаємо, що в 1983 році німецький журнал Stern опублікував уривки із щоденників Гітлера, які потім виявилися фальшивкою.

Хаквааг заявив: "Я на всі 100% упевнений, що ці малюнки зроблені Гітлером. Якби вони були підробкою, нікому б не спало на думку приховувати їх під шаром олійної фарби, де їх ніхто й ніколи не знайде".

Директор музею стверджує, що підпис на малюнках повністю відповідає тому, який стоїть під іншими роботами Гітлера. Він також нагадує, що фюрер був великим шанувальником творчості Діснея, а мультфільм про Білосніжку вважав найвидатнішим твором кіномистецтва у світі. До речі, у своїй молодості Гітлер вчився на художника, повідомляє "Освітній портал".

Зараз ви читаєте новину «Гітлер на дозвіллі малював кольоровими олівцями гномів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі