четвер, 25 березня 2010 10:18

Гітлер любив малювати голих чоловіків (ФОТО)
8

Малюнки, авторство яких приписується Адольфу Гітлеру і з якими він не зміг поступити у Віденську академію мистецтв, будуть вперше представлені публіці 16 квітня на аукціоні Mullock"s в англійському місті Ладлоу, повідомляє інтернет-версія газети Daily Telegraph.

Більшість з дванадцяти ескізів голої натури, будівель, натюрмортів і пейзажів датовані 1908 роком, коли Гітлеру удруге було відмовлено у вступі до академії, причому навіть за присутності на іспиті.

Продавцем малюнків є якийсь неназваний "художник, що базується на континентальній Європі, який володів малюнками багато років".

Незважаючи на те, що на аукціон малюнки виставляються як роботи фюрера, експерти попереджають, що повний провенанс робіт прослідкувати складно.

Допускають, що вони можуть виявитися такою ж підробкою, як колись щоденники Гітлера, за які в 1983 році журнал Stern заплатив 9,3 мільйона марок, а пізніше з"ясувалося, що складені вони були якимсь німецьким авантюристом Конрадом Куйау.

За кожен з малюнків планується виручити до шести тисяч фунтів стерлінгів при тому, що експерти оцінюють художні здібності художника досить скромно.

Почесний декан факультету мистецтв Бристольського університету Майкл Ліверсідж підтвердив, що стиль робіт дуже схожий на Гітлера, відзначивши при цьому, що "ніякого геніального таланту там немає".

"Вони виглядають достатньо типовими роботами будь-якого молодого художника, який хоче поступити в художню школу... Але це досить посередній рівень", - сказав експерт, додавши, що історична цінність малюнків, безумовно, в рази перевищує художню.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Гітлер любив малювати голих чоловіків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі